General Knowledge Quiz Questions 2020

General Knowledge Quiz Questions 2020, here is our general knowledge quiz question 2020 test. There is 20 questions.

1) How many countries were participated as founding member of United Nation?
(A) 45
(B) 50
(C) 51
(D) 75
Answer: C (51)

2) Which one is the World’s highest-altitude civilian airport?
(A) Daocheng Yading Airport, China
(B) Kushok Bakula Rimpochhe Airport, Leh
(C) Qamdo Bamda Airport, China
(D) None of the above
Answer: A (Daocheng Yading Airport, China)

3) Total number of oceans in the World is
(A) 3
(B) 5
(C) 7
(D) 12
Answer: B (5)

4) In which ocean ‘Bermuda Triangle’ region is located?
(A) Atlantic
(B) Indian
(C) Pacific
(D) Arctic
Answer: A (Atlantic)

5) Which one is the smallest ocean in the World?
(A) Indian
(B) Pacific
(C) Atlantic
(D) Arctic
Answer – D (Arctic)


6) Which country is also known as the ‘Land of Rising Sun’?
(A) Japan
(B) New Zealand
(C) Fiji
(D) China
Answer: A (Japan)

7) Which one is the longest continental mountain range in the world?
(A) Himalaya
(B) Andes
(C) Rocky Mountains
(D) Ural Mountains
Answer: B (Andes)

8) Which mountain is known as the ‘Roof of the World’?
(A) Andes
(B) Himalaya
(C) Karakoram
(D) Pamir
Answer: D (Pamir)

9) Which country gifted the ‘Statue of Liberty’ to USA in 1886?
(A) France
(B) Canada
(C) Brazil
(D) England
Answer: A (France)

10) The world’s longest straight road without any corners is located in
(A) USA
(B) Australia
(C) Saudi Arabia
(D) China
Answer: C (Saudi Arabia)

11) Which country is known as the ‘playground of Europe’?
(A) Austria
(B) Holland
(C) Switzerland
(D) Italy
Answer: C (Switzerland)


12) Which one is the biggest island in the World?
(A) Borneo
(B) Finland
(C) Sumatra
(D) Greenland
Answer: D (Greenland)

13) Which one is the largest tropical rain forest in the world?
(A) Amazon
(B) Bosawas
(C) Southeast Asian Rain Forest
(D) Daintree Rain Forest
Answer: A (Amazon)

14) Dead Sea is located between which two countries?
(A) Jordan and Sudan
(B) Jordan and Israel
(C) Turkey and UAE
(D) UAE and Egypt
Answer: B (Jordan and Israel)

15) In which country, white elephant is found?
(A) India
(B) Sri Lanka
(C) Thailand
(D) Malaysia
Answer: C (Thailand)

16) In which year Hong Kong became a part of China after British Rule?
(A) 1982
(B) 1989
(C) 1995
(D) 1997
Answer: D (1997)

17) Which country is known as the ‘Land of Thunderbolts’?
(A) China
(B) Bhutan
(C) Mongolia
(D) Thailand
Answer: B (Bhutan)

18) Which country is also known as the ‘Land of Thousand Lakes’
(A) Iceland
(B) Norway
(C) Finland
(D) Switzerland
Answer: C (Finland)

19) Which continent has the highest number of countries?
(A) Asia
(B) Europe
(C) North America
(D) Africa
Answer: D (Africa)

20) Which river is flowing through Grand Canyon in Arizona, USA?
(A) Missouri River
(B) Colorado River
(C) Mississippi River
(D) Yukon River
Answer: B (Colorado River)

deneme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *