Football Quiz Questions and Answers – 2

Football quiz questions and answers, here is our first Football quiz questions and answers part two. You can ask these questions to friend at pub, home ..etc.

Football Quiz Questions and Answers – 2

Question 1: Dubbed the longest away trip in English football, which two teams played four times during the 2009/10 season?
Answer 1: Newcastle and Plymouth

Question 2: Which country did both Bobby Charlton in 1970, and then Terry Butcher in 1990, play their last match against?
Answer 2: West Germany

Question 3: In 1997, which player was the first to score a hat-trick of headers in the Premier League?
Answer 3: Duncan Ferguson (for Everton against Bolton Wanderers)

Question 4: Which Brazilian football club did Pele make 638 appearances for?
Answer 4: Santos

Question 5: Sir Stanley Matthews’s ashes were buried beneath the centre circle of which football club’s ground in 2000?
Answer 5: Stoke City’s (the Britannia Stadium)

Question 6: Which player holds the record as the youngest player to play in a World Cup finals
tournament? (Hint: he also helped his country win the last ever British Home Championship in 1984)
Answer 6: Norman Whiteside

Question 7: The Stadio Giuseppe Meazzaian in Milan is better known by what name?
Answer 7: San Siro

Question 8: As of 2018, name the largest football stadium in Essex?
Answer 8: Roots Hall (home of Southend United, but with plans to be replaced in the near future)

Question 9: Which Chelsea footballer played every minute of the season for the club when they won the domestic league in 2017?
Answer 9: Cesar Azpilicueta

Question 10: Harry Kane was the first English player to win the Premier League Golden Boot since which other English footballer?
Answer 10: Kevin Phillips (Sunderland, 1999-2000)

Question 11: Bobby Moore’s England record of 108 caps for an ‘outfield player’ was broken when which player gained his 109th cap?
Answer 11: David Beckham (in 2009)

Question 12: In the Northern Ireland Football League, name Belfast’s ‘Big Two’ clubs?
Answer 12: Linfield FC and Glentoran

Question 13: Sir Stanley Matthews’s ashes were buried beneath the centre circle of which football club’s ground in 2000?
Answer 13: Stoke City’s (the Britannia Stadium)

Question 14: Who was appointed team captain of Aston Villa for the 2017–18 season?
Answer 14: John Terry

Question 15: Can you name the English football clubs from the following nicknames: (a)Railwaymen, (b)the shakers, (c)the pirates, and (d)the throstles?
Answer 15: (a)Crewe Alexandra, (b)Bury FC, (c)Bristol Rovers, and (d)West Bromwich Albion

Question 16: Tynecastle Park is the football stadium of which football club?
Answer 16: Hearts (Heart of Midlothian)

Question 17: Whose August 2012 autobiography was entitled The Binman Chronicles?
Answer 17: Neville Southall

Question 18: Who once said: “When the seagulls follow the trawler, it’s because they think sardines will be thrown into the sea”?
Answer 18: Eric Cantona

Question 19: In 1970, in which country was England captain Bobby Moore accused (and later, totally exonerated) of the theft of a bracelet from a jewellers?
Answer 19: Colombia

Question 20: Which English club went 32 consecutive league games without a win in both the Premier League and Championship between September 2007 and September 2008?
Answer 20: Derby County

Question 21: Which footballer was captain of Italy until his international retirement in 2017?
Answer 21: Gianluigi Buffon

Question 22: There are many professional football clubs that have taken a Beatles song as their nickname; Villarreal in Spain are the most famous. Which Beatles’ song do they take their nickname from?
Answer 22: Yellow Submarine (their nickname is El Submarino Amarillo (The Yellow Submarine))

Question 23: The 2015/16 season was the first time which club recorded a positive goal difference in a top-flight season since 1988?
Answer 23: West Ham United

Question 24: Which England international scored the only goal of his whole club career against Southampton at The Dell in October 1967?
Answer 24: Peter Shilton

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *