15 Cristiano Ronaldo Trivia & Quiz Questions

1. Ronaldo made his debut for Manchester United in a 4-0 win against which club?
Answer: Bolton Wanderers
Manchester United overcame Bolton Wanderers 4-0. Ronaldo came in as a substitute and impressed the fans, players, and managers by showing his tricks which defenders found hard to overcome.

2. Ronaldo was recently beaten to the 2007 Ballon D’or by which player?
Answer: Kaka
Ronaldo was shortlisted for the prestigious award along with Messi, and Kaka, but finished second behind the Brazilian, Kaka.

3. What was remarkable when Manchester United scored a goal after losing 4-1 to Middlesbrough?
Answer: Ronaldo scored Manchester United’s 1000th Premiership goal
Despite a huge loss to Middlesbrough, Ronaldo scored Manchester United’s 1000th Premiership goal. Middlesbrough proved too strong for the Red Devils.

4. Which Portuguese footballing legend is Ronaldo frequently compared with?
Answer: Eusebio
On his 52nd cap for Portugal, Ronaldo was presented with a plaque by Eusebio to mark reaching his half century.

5. At what age did Sporting Lisbon sign Ronaldo?
Answer: 13
He stayed with Sporting Lisbon untill he has 18 years old. Manchester United wanted Ronaldo to stay with Sporting for another year, but due to other clubs showing interest in him, Sir Alex signed him in 2003.

6. What is Cristiano Ronaldo’s full name?
Answer: Cristiano Ronaldo Dos Santos Aveiro
Cristiano’s father, the late Dinis Aveiro, chose the name Ronaldo for his son as his favourite actor was Ronald Reagan.


7. When Cristiano Ronaldo joined Manchester United, he did not want the number ‘7’ shirt. Who told him that number 7 fits him most?
Answer: Sir Alex Ferguson
Cristiano Ronaldo wanted No. 28, however, Ferguson told Ronaldo that he will give him the No. 7 shirt. Ronaldo was really happy and excited.

8. Who did Ronaldo score his first Manchester United goal against?
Answer: Portsmouth
Ronaldo scored his first goal against Portsmouth on November 1, 2003.

9. In which year was Ronaldo born?
Answer: 1985
Ronaldo was born in Funchal, which is in the Madeira Islands.

10. Who was the first manager to ‘discover’ Cristiano Ronaldo?
Answer: Gerard Houllier
Cristiano was 16 years old when he was spotted by Houllier. But, Liverpool decided that he was too young and needed to develop his skills over time.

11. Which club was Ronaldo playing with before he joined Manchester United?
Answer: Sporting Lisbon
Ronaldo started his football career in CF Andorinha and CD Nacional. Then, his skills attracted Sporting Lisbon, so, Sporting Lisbon signed him. After, he joined Manchester United after impressing Sir Alex Ferguson and his players after Manchester United’s defeat against Sporting Lisbon.

12. Cristiano Ronaldo was Manchester United’s first Ballon D’or recipient since when?
Answer: 1968
Before Cristiano Ronaldo, George Best was the last Manchester United player to win the Ballon D’or in 1968.


13. Cristiano Ronaldo was the ______ Portuguese player to win the FIFA World Player of the Year Award.
Answer: 2nd
Cristiano Ronaldo was the 2nd Portuguese player to win the FIFA World Player of the Year award, following Luis Figo.

14. What was Cristiano Ronaldo’s first-ever club?
Answer: Andorinha
Andorinha was his first club in his youth career. It was an amateur team, where his father was kit man. He played there for two years and then moved to Nacional.

15. What was the last shirt number that Ronaldo wore when he played for Sporting Lisbon?
Answer: 28
He was given the vacant number 7 shirt when he first joined Manchester United, after David Beckham left the club.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *